Svaki PETAK od 18:00 Green Link u saradnji sa Art Depo Studijom glume, koji vodi glumica Danijela Vranjes (Munje,Ona voli Zvezdu,Carlston za Ognjenku..), organizuje školu glume za seniore, sve starije od 20 koji vole glumu i žele da se usavrše na tom polju, koji žele da se oprobaju na kastinzima za filmske I tv projekte i za sve koji žele da rade na svom javnom nastupu 😊📺🎭

ČETVRTAK 8.10.2020. od 18 do 20 časova PSIHODRAMSKA RADIONICA

Šta je to psihodrama?

Psihodrama je grupni psihoterapijski metod akcionog tipa. Terapijski postupci koji se u psihodrami koriste oslanjaju se na scensku ekspresiju, uz korišćenje dramskih tehnika i grupne dinamike. Osnivač ovog, širom sveta bogato zastupljenog metoda, je Jakob Levi Moreno. Značajan doprinos u nadogradnji istog dala je Zerka Moreno. Moreno govori o psihodrami kao o veoma specifičnom i unikatnom načinu razmišljanja i delanja. Psihodramom se istražuje psihološka „istina“ učesnika i učesnica, ona se bavi međuljudskim odnosima kao i privatnim, doživljajnim svetom. Centralna teorija u okviru psihodramske psihoterapije je teorija uloga. Moreno je verovao da ne postoji normalno i patološko već da se ljudsko psihološko zdravlje meri kontinuumom kreativnosti i spontanosti. Njegova osnovna ideja bila je da što je osoba kreativnija i što ima više spontanosti, to ima veći repertoar uloga u svom životu, te je mentalno i duševno bogatija.

Vreme u kojem živimo nosi razne velike i male izazove koje nekad umemo da razumemo, prihvatimo i rešavamo, a ponekad nam je ta borba teška, pa i preteška. Rodna analiza odgovora na COVID-19 u Republici Srbiji otkrila da je veliki uticaj i promene pandemija ostavila i ostavlja prvenstveno na žene. Jedna od najvećih promena za žene tokom pandemije, posebno tokom vanrednog stanja, bila je  povećana količina neplaćenog rada. Ove inače teške okolnosti pogoršane su preduzetim merama kao što su zatvaranje vrtića i škola, zabrana kretanja za lica starija od 65 godina i povećana potreba za održavanjem higijene, jer nove odgovornosti koje proizilaze iz takvih mera uglavnom obavljaju žene. Da bismo bolje razumeli i prošli kroz ova nova iskustva i okolnosti koje su nas zadesile potrebna nam kako lična tako i međusobna podrška.

Tim povodom pozivamo zainteresovane žene na psihodramsku radionicu na kojoj ćete imati priliku da podelite kako ste, o čemu razmišljate, šta vas brine, kao i da istražite različite načine kako da pomognete sebi i drugima. Psihodramske tehnike i metode omogućavaju istraživanje i rešavanje problema i prepreka na kreativan način, pa time pružaju mogućnost da naučimo kako kreativnost može biti podrška u životnim promenama i izazovima.

Ideja nam je da napravimo ciklus radinica, ova bi bila prva u nizu na kojoj bi se dogovorile oko predloga i uslova za dalji rad. Termin održavanja radionice je 8.10.2020 od 18h do 20h. i besplatna je.

Da bi učestvovale na radionicama potrebno je da pošaljete mejl sa imenom i prezimenom na adresu dragana.d.djukic@gmail.com.

Voditeljica radionice: Đukić Dragana – psihodramska psihoterapeutkinja pod supervizijom